Analiza spectrala (PMI)

Ce este PMI? Analiza chimică prin fluorescenţă cu raze X

 PMI este analiza materialelor pentru a determina compoziția chimică a unui metal sau aliaj în special (de obicei, mai multe) în diferite etape de fabricație sau la final. Cunoscând compoziția exactă și gradul unui aliaj permite, furnizorilor, lucrătorilor din fabricaţie, precum și a altor părți responsabile din lanțul de fabricaţie a componentelor, alegerea potrivit specificațiilor a aliajului. Acesta este ales pentru proprietatile lui specifice, cum ar fi rezistența la căldură, rezistența la coroziune, durabilitate etc. Având aliajul potrivit la locul potrivit este esențial în locuri ca rafinării de petrol și uzine chimice, deoarece aliajul corect cu proprietățile potrivite este adesea tot ceea ce stă între o operațiune sigură, eficientă și timpul pierdut și venit.

Clasele de oțel inoxidabil diferă în funcție de compoziția chimică. Diferentele cheie dintre diferitele grade sunt, în principal cantitatea de Fe (fier), Cr (crom), Ni (nichel), Mo (molibden) și Cu (cupru). Unele clase sunt foarte diferite unele de altele și au proprietăți diferite; de exemplu, seria 400, oțeluri inoxidabile sunt magnetice în timp ce seria 300 oțeluri inoxidabile nu sunt. Alte clase sunt mai similare cu proprietăți foarte asemănătoare, și este mult mai greu să-i spuneți diferența dintre ele fără ajutorul tehnologiei. De exemplu, 304SS are 18-20% Cr și Ni 8-10.5%, în timp ce 316SS are 16-18% Cr și 10-14% Ni. Cu toate că aceste aliaje sunt foarte apropiate în compoziție, aceștia răspund în mod diferit la substanțe chimice corozive și temperaturi mai ridicate, fiind necesară pentru a fi sigur că utilizați aliajul corect pentru lucrarea dorită.

Dar materialul meu are deja o marcată clasa de identificare a materialului?

Amestecarea materialului, ștanțarea gradului greșită, pierderea certificatelor sau care au certificatele greșite sunt toate scenariile care s-au întâmplat și continuă să se întâmple în industria metalelor. Niciodată aceste probleme nu sunt intentionate, dar există circumstanțe care cauzează aceste probleme făcând necesar ca PMI să fie efectuată în mai multe etape de livrare și de utilizare.

În procesul de conducte, de exemplu, 41% din cele mai mari pierderi din industria de prelucrare a hidrocarburilor sunt un rezultat direct al eșecurilor în sistemele de conducte. Unul dintre primii-paşi, şi cea mai eficientă metodă pentru a preveni astfel de eșecuri este de a efectua testarea pentru a se asigura că specificațiile sunt îndeplinite în cazul în care sunt necesare aliaje rezistente la coroziune, deoarece coroziunea este una dintre principalele cauze ale eșecurilor de conducte.

Metoda este utilizată pentru controlul calității și respectării de cerinţelor, și este o parte integrantă atât de gestionare a integrității producției și a activelor în multe industrii, inclusiv petrol și gaze, energie, chimice, farmaceutice, nucleare, industria aerospațială și de fabricație.

PMI poate preveni un potențial eșec produs în procesul de fabricație. La petrol și gaze naturale, producerea de energie și farmaceutice plante, de pre-service și de inspecție în exploatare a componentelor critice și a sudurilor cu PMI poate preveni defectarea acestora și consecințele sale costisitoare.

Cu ajutorul  PMI poate:

  • Asigurați-vă că produsele / componentele au fost fabricate utilizând aliajul corect
  • Găsiți aliaje potențial mixte-up
  • Identificarea în cazul în care a fost utilizat materialul greșit
  • Asigurați-vă că materialul este conform cu standardul corect și caietul de sarcini (atât pentru clienți cât și industrie)
  • Asigurați-vă că componentele sudate au folosit materialul de umplutură corect

Identificarea materialului Pozitiv este realizată folosind tehnica:

  • fluorescență cu raze X (XRF): Aceasta este cea mai comună metodă și portabilitatea echipamentului portabil permite NDT SERVICE pentru a efectua PMI la fața locului la sediul clienților noștri. Un pistol portabil XRF PMI poate analiza, de a identifica și de a afișa gradul și compoziția unui material în mai puțin de 5 secunde, fără a crea urme pe material sau distrugerea probei în nici un fel.