Măsurarea conținutului de ferită

Componentele găsite în instalațiile industriale – industria chimică, energie, petrochimie sau altele – sunt adesea supuse la căldură, agenți agresivi și presiune ridicată. Aceste condiții cer tipuri de oțel, care sunt rezistente la coroziune și la acizi, chiar și la temperaturi ridicate. Atunci când sunt utilizate oțeluri austenitice, este important să vă asigurați că conținutul de ferită a cordoanelor de sudură este în procentele impuse de  norme, deoarece numai un conținut de ferită optim poate asigura cea mai bună protecție la coroziune. Din acest motiv, unele industrii au stabilit standarde, specificații și reglementări pentru conținutul de ferită.

În timpul procesului de sudare a îmbinărilor la cazane și conducte din oțel austenitic, căldura determină modificări în structura rețelei cristaline, care duc la formarea feritei. Cordoanele de sudură care sunt sărace în ferită nu au la fel de multă rezistenţă, dar şi prea mult ferită reduce rezistența lor la rupere, ductilitate și coroziune, deci este important ca procesul de sudare să producă cantitatea potrivită de ferită.

Cu oțel duplex în special, conținutul de ferită în zona afectată de căldură se pot abate cu ușurință de la valorile-țintă, fie datorită materialelor de umplutură neadecvate sau prin aport de căldură incorect sau în timpul procesului de răcire a sudurii. Doar măsurătorile la fața locului pot oferi asigurări că prelucrarea nu a modificat conținutul de ferită în detrimentul proprietăților mecanice sau de rezistență la coroziune.